Απολυμάνσεις-Απεντομώσεις

Γενικές Πληροφορίες

Απολυμάνσεις

Γενικές Πληροφορίες

Απολύμανση είναι η διαδικασία εφαρμογής, ύστερα από τη σχολαστική καθαριότητα, πρόκειται για μία μεθόδο με την οποία καταφέρνουμε την επιτάχνυση  ή την  εξάλειψη  ή τη  μερική καταστροφή ή την  αναστολή του πολλαπλασιασμού των παθογόνων μικροοργανισμών όχι όμως των ανθεκτικών τους μορφών (π.χ. σπόροι, κύστεις) ,με τη χρήση χημικών  ουσιών (π.χ. αλκοόλη) ή τη χρήση φυσικών μεθόδων  (όπως για παράδειγμα  υψηλή θερμοκρασία) σε διάφορες επιφάνειες, αντικείμενα και εργαλεία εξασφαλίζοντας με αυτον τον τρόπο  ένα περιβάλλον με υψηλά επίπεδα ασφαλείας και  υγιεινής.

Απεντομώσεις

Γενικές Πληροφοίες

Απεντόμωση ονομάζεται  η διαδικασία σύμφωνα με  την οποία επιχειρείται η απάλειψη  ή το λιγότερο  ο συμαντικός περιορισμός ενός συνόλου επιβλαβών εντόμων, από έναν χώρο, προίον, ή οργανιμό (π.χ. κάποιο ζώο)..

Η διαδικασία αυτή επιγχάνεται με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής όπως για παράδειγμα ή καθαριότητα, η συμαντική μείωση της υγρασίας, η βελτίσοποίηση του αερισμού κλπ. Ο σκοπός είναι η  διαμόρφωση συνθηκών που δεν ευνοούν καθόλου  την επιβίωση και αναπαραγωγή των επιβλαβών εντόμων.

Σύμφωνα με το Χώρο χρειάζεται η απαραίτητη μελέτη. 

Καλέστε τώρα